Friday, 7 April 2017

RUMAH KAMI (TH) : RAK TV

Bismillahirrahmannirrahim.
Assalamualaikum w.r.t kawan-kawan semua..


Rumah kami simple sahaja, tak ada apa-apa lagi..
Baru nak belajar hidup berdikari, jadinya banyak barang elektrik yang tak ada..
Buat masa ini, kami cuma membeli 3 barang elektrik utama, 
1 - Mesin Basuh
2 - Peti Ais
3 - TV

Hah..
Bukan nak bercerita pasal TV...
Tapi pasal rak TV..
Bila TV dah sampai...
Kelam kabut kami, barulah nak berfikir..
Alamak!!
Nak letak TV kat mana?? 
Nak gantung ke nak letak kat rak TV ke?? 
Kalau boleh esoknya, nak cepat pasang astro..
Gara-gara nak ajak atok leman dan nek peah tidur rumah kami..
Hehe..

Kalau rasa nak cari idea yang simple dan mudah...
Pergi sahaja kat website IKEA Malaysia...
Tengok punyalah tengok..
Terjumpalah rak TV pilihan hati..
FAVOURITE ❤❤
HARGA : RM349
Borak kosong dengan husband..
ME : Saya nak beli rak TV kat IKEA (Sambil tunjuk gambar kat atas ini)
HUSBAND : Awak tunggulah IKEA Tebrau..Dengar cerita akhir tahun 2017, nak buka 
(Sambil buat muka tak ada perasaan)
ME : Huhuhuhuuhu..OK..Saya tunggu IKEA Tebrau..Sedih giler....

Hasil perbincangan antara saya dan husband..
Rak TV (IKEA) pilihan hati saya, simpan dulu..
Mana tahu ada rezeki lain.. 

Ruang tamu kami, nampak sempit..
Jadinya, kami rasa lebih elok cuma gantung TV..
Lagipun mampak lebih kemas..
#luthfi_taufik tak sampai nak pegang TV..

Ayah mentua saya, dahulunya renovate rumah kat kg..
Ada lebihan papan tebal..
Husband saya ambil, katanya nak buat tempat storage barang kat stor..
Tiba-tiba si husband berubah fikiran...
Nak D.I.Y rak TV pula...
Ok.Saya setuju..

Kalau blogger lain dapat LAZADA SUPRISE...
Saya dapat HUSBAND SUPRISE juga..
Haha..

Taadaaaaa....
Tengok hasilnyaa...


Nota saya :-
Kalau tak mengecat, kurang cantiklah, nampak kayu...
Selepas cat warna putih!
Woooooooo......nak melompat..haha
Sekali pandang...macam beli kat ikea la!






No comments:

Post a Comment