Wednesday, 12 April 2017

DIARIKU : MANA YANG TERBAIK..

Bismillahirrahmannirrahim.
Assalamualaikum w.r.t kawan-kawan semua..


2 minggu lagi? saya last kerja..
But no planning for future..
Tak ke gila namanya? Adakah ini keputusan yang terbaik??
Kepala saya sakit, layan ig kejap, saya suka tengok orang post gambar makanan..
Tak tahu kenapa, saya suka sangat tengok..

Then, tiba-tiba ternampak post blogger Mar Mansor mengenai PELUANG..
Lebih kurang macam ini lah...
Peluang itu datangnya sekali..
Jika kali kedua, namanya REZEKI..
Jika kali ketiga, namanya LUCKY..

Kebetulan hari ini, saya telah diberikan peluang kali ketiga..
Sama ada, saya boleh tarik balik resign letter...
atau saya teruskan niat juga..

Saya tanya pendapat mak...
Mak kata saya banyak komitmen, jangan susahkan husband..
Saya kena tarik balik resign letter..
Tunggu ekonomi saya betul3 stabil..

Msg husband, tak reply..
Maybe husband busy kot..
Huhu..

Saya masih belum buat keputusan yang terakhir, sama ada YES or NO..
Ada lagi tempoh seminggu untuk saya fikirkan mana yang terbaik...

Wahai anda yang membaca diari ini, apa pendapat anda tentang peluang ketiga?
Adakah peluang ketiga itu perlu kita ambil??



Nota saya :-
Adakah peluang ketiga itu, peluang yang terbaik?
Pejam mata..
Audit diri sendiri.
Apa yang kita mahukan....
Biarlah niat kerana Allah s.w.t
Berdoalah..
Hanya padaMu ya Allah, tempat kita mengadu...

2 comments:

  1. Sally dah berhenti pun....cuma kuatkan diri dan yakinkan diri yang rezeki Allah tu kat mana-mana...

    tgk jugak kenapa berhenti kerja...environment kah atau sekadar sbb bosan...

    kalau betul banyak komitmen...baik fikir masak-masak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sally!
      betul cakap awak, rezeki Allah s.w.t ada dimana-mana..
      kita hanya tahu rezeki itu dari segi harta.
      tanpa kita sedar, Allah s.w.t berikan kita rezeki kasih-sayang bersama keluarga, ibu dan ayah...
      huhu

      Delete