1st trial congo bars...manis sangat dan hangus...
jadinya 2nd trial ini..
saya kurangkan gula perang..
dan buat perisa coklat..
bahannya sama seperti dulu..
cuma tambah coklat ganache..
beli dah siap kat kedai bakewell..
hehe..
bahannya:
150 gm butter (guna Anchor)
260 gm gula perang
3 biji telur grade A
1 camca teh esen vanilla
315 gm tepung naik sendiri
4 sudu besar coklat ganache
4 sudu besar coklat ganache
choc chip Hershey * ikut citarasa sendiri
kepingan almond *ikut citarasa sendiri
hiasan *choc chip, kepingan almond, coklat ganache
cara membuatnya
cara membuatnya
kemudian, masukkan telur + esen vanilla dan pukul lagi sehingga kembang
masukkan tepung naik sendiri..
kemudian kacau sekali dengan choc chip dan kepingan almond..
letak atas loyang, siap untuk dibakar..
suhu 170 degree, dalam 30 minit.
guna api atas dan bawah.
seeloknya, potong conga bars selepas keluar dari oven..
nampak cantik dan tidak pecah..
semasa membuatnya, seeloknya juga pukul sampai kembang..
sebab bila bakar, congo bars akan naik dengan cantik..
hiasan kalau boleh, choc chip dan kepingan almond biar susun..
baru nampak cantik dan selera makan..
selamat mencuba kawan-kawan!
seeloknya, potong conga bars selepas keluar dari oven..
nampak cantik dan tidak pecah..
semasa membuatnya, seeloknya juga pukul sampai kembang..
sebab bila bakar, congo bars akan naik dengan cantik..
hiasan kalau boleh, choc chip dan kepingan almond biar susun..
baru nampak cantik dan selera makan..
selamat mencuba kawan-kawan!
amboi..sedapnye
ReplyDeletejgn isau..insyaallah..ada rezeki mar..hehe
ReplyDelete